Pidasin pikalt aru ja uurisin seda mootori varet, mis mul kodus. Siis mõtlesin natuke ning otsustasin, et teen selle mootori etanooliga (või E85ga) sõitvaks. See aga tähendab ühtlasi seda, et surveaste tuleb üsna üles ajada, sest E85 ju ca 104 oktaanarvuga. Nt Saabi biopower mootorid on 11:1 surveastmega. Need on turboga küll, aga aimu saab. Võttes juurde veel selle fakti, et ka tavamootor sõidab bioetanooliga (nt mina praegu kah

) ka, siis tegelikult see nii oluline ei ole ja 11 kanti surveaste on etanoolile sobiv küll, ka ilma puhurita. igasugu teaduslikule ja matemaatilisele täpsusele ei üritagi pretendeerida. Teen nii, et "suurusjärk on õige"!
valisin välja ka kolvid ning otsustasin, et 1380'liseks seda mootorit ei tee. Pärast silindrite mõõtmist mõtlesin välja, et panen +040 kolvid 1275-sele ning need kolvid toodavad 10:1 surveastet. Eks siis kaanega annab ka mängida veel väheke. Minisportis maksavad need 162 naela koos VATiga, aga ma vist teen asja firma kaudu
enne kui tellima hakkan, siis jälgin veel kuni jõuludeni Ebay'd, aga muidu olen juba Minisporti vendadega suhelnud ning jõuludeks on selge ka see, milliseid saalesid vaja läheb ja mis olukorras vänt on. Esmane kiire pealevaat ütles, et saaled läevad +020. Ise ei vaadanud/mõõtnud. Kui jõuluks ebay's mingit head diili ei tule, tellin minisportist. Hea on veel see, et Minisport pakub üle 150 naelaste tellimuste peale praegu mingit änksat tööriistakomplekti tasuta

nad lubasid, et kui enne jõulu tellin, ootab üks komplekt mind kah!
illustreeriv pilt:
aga tegelikult see E85 sõitma panemine ei olegi väga ulme nii vanal mootoril. Konks on lihtsalt seadistamises. ehituse poolelt auto kütusepaak tuleb panna teine, alumiiniumist kütusetorud saavad piiritusega väga hästi hakkama ning igasugu tihendid, mis sisselaskesüsteemi jäävad ... nuh, tänapäeval on igasugu silikoone ja kumme, mis haprad, aga "vanakooli" tihenditele ei tee piiritus midagi. Ainsad haprad selles süsteemis on karpa ujuk, ning ujukiruumist nõela juurde viiv plastikvolla, aga need on juba köömes, eksole